Hitta din perfekta hudvårdsrutin

Det är väldigt viktigt att ta hand om din hud och sköta om den med krämer och en bra hudvårdsrutin. Denna rutin bör även vara anpassad efter din hudtyp. Om du inte vet vilken hudtyp du har kan du gå på en hudanalys och få reda på det. Tänk även på att din hud kan ha olika behov beroende på årstiden. Under kalla vinterdagar är din hud torrare och behöver mer fukt, bara som ett exempel. Därför kan du behöva lite olika produkter beroende på vad din hud behöver för tillfället.

 

Välj bra märken

 

När det gäller hudvård lönar det sig att lägga ut lite extra och köpa riktigt bra produkter. Hos Hudoteket hittar du allt du behöver för ditt ansikte och din kropp. Många av deras produkter är välkända för att vara skonsamma mot huden, vilket alltid är en fördel. Om du vill ha hjälp med att hitta de produkter som passar dig bäst kan du alltid kontakta deras kundtjänst. De kommer gärna med goda råd och tips. På hemsidan hittar du även en utförlig beskrivning av varje produkt så du enkelt kan läsa dig till om den passar för dig eller inte.

Detta bör ingå i din hudvårdsrutin

Du bör alltid börja dagen med att rengöra ditt ansikte ordentligt. Satsa på en bra ansiktstvål och eventuellt ett ansiktsvatten. Många använder också toner för lite extra glow och spänst. När ansiktet är väl rengjort kan du fortsätta med ögonkräm. Den ska läggas under ögonen och användas morgon och kväll. Huden under ögonen är mycket tunnare och det är viktigt att du använder en speciell kräm här. Du bör även använda ett serum då det är en produkt som verkligen går in på djupet i huden. Det går att använda flera olika serum efter varandra om du skulle vilja. Efter detta är det hög tid att lägga på ansiktskrämen. Välj en som är anpassad efter din hudtyp. Du kan även använda en roller som du rullar längst med huden för att minska svullnader och göra huden mer spänstig. Denna går att använda efter att du lagt på kräm eller innan.

Produkter för extra fukt

Under den hårda vintern är det viktigt att återfukta din hud så mycket som möjligt. Det finns flera produkter som fokuserar på fukt och som du kan använda morgon och kväll. Vissa av dessa kommer som en kräm och andra som en spray. Om du har en spray kan du ta med den i väskan och fylla på när det behövs under dagen.