Så får du mer tid med familjen

Det är skillnad på att sitta i soffan och titta på mobilerna tillsammans och att få riktigt kvalitetstid tillsammans med din familj. Många lever idag i en väldigt stressig vardag och tyvärr är det oftast tiden med familjen som får sig en törn. Hemmet är fläckfritt och arbetet sköts till punkt och pricka, men när dagen är slut har du knappt pratat med resterande familjemedlemmar om hur deras dag har varit.

Vi vet att vardagen kan vara svår att få ihop och därför har vi letat fram de bästa knepen för hur du kan öka kvalitetstiden med dina barn eller din partner.

1. En gemensam middag

Genom en gemensam middag varje dag kan man komma långt. Låt middagen vara den tid dight på ni alla samlas kring bordet och pratar om hur dagen har varit. På så sätt skapar ni en större gemenskap och hemmet behöver inte kännas som ett hotell med folk som mest hejar på varandra och sedan återgår till sitt.

2. Skippa mobilerna då och då

Man behöver inte ha telefonen bredvid sig hela tiden, om man inte väntar ett viktigt samtal. Se till att ni begränsar skärmtiden och låt det vara mobilförbud när ni har filmkväll eller när ni ska äta middag tillsammans.

3. Familjeaktiviteter

Försök att planera in en familjeaktivitet i veckan. Är det svårt att alltid ha samma dag kan ni naturligtvis vara flexibla, men försök att komma iväg och göra något nytt tillsammans med jämna mellanrum. Inte nog med att ni får kvalitetstid ihop, ni bygger också nya minnen.