Så fungerar en hårinpackning

Hårinpackningar har länge använts för att stärka och återfukta håret. Marknaden erbjuder idag mängder med olika inpackningar som är framtagna för olika ändamål. Vissa innehåller aloe vera för att verka lugnande och återfuktande, medan andra innehåller mer feta oljor för att ge ett torrt hår en riktigt boost.

I skönhetsmagasin kan du med största sannolikhet läsa att hårinpackningar med jämna mellanrum är ett måste om du vill att håret ska bli starkt. Vi kan inget annat än att hålla med, men det som få tidningar informerar om är hur inpackningen ska användas. Ett vanligt misstag är att man tror att inpackningen ska ersätta ett vanligt balsam, men det stämmer alltså inte.

Så använder du en hårinpackning

För att hårinpackningen ska kunna göra sitt jobb behöver den appliceras på hårstrån som är ”öppna”. Hårstråna öppnar sig efter att du har applicerat schampo, men stänger sig igen efter att du har haft i balsam. Därför är det mycket viktigt att du ser till att applicera inpackningen i håret direkt efter schampot och alltså inte använder det som balsam eller som det sista steget i din hårvårdsrutin. På så sätt kan inpackningen få bäst effekt.