Så lånar du som företagare på bästa sätt

Ibland kan man som företagare behöva ta ett företagslån för att utveckla verksamheten, och ibland behövs ett lån för att rädda verksamheten. Just nu under coronapandemin är det många företagare som kämpar. Då är det viktigt att du lånar på bästa sätt. Satsa på en seriös bank som verkligen vill hjälpa småföretagare och har bra rating på Trustpilot.

 

Låna av rätt slags bank

Som företagare har du mycket att tänka på och därför vill du undvika så mycket krångel som möjligt. När du lånar pengar vill du låna från en seriös bank som förstår hur det är att vara småföretagare, särskilt nu under coronapandemin då många företagare måste kämpa extra mycket. Det är både viktigt att undvika extra kostnader, som dolda avgifter, men också att det ska vara smidigt när du betalar tillbaka lånet. Alltså att det är enkelt att samarbeta med banken. Vänd dig till https://qred.com/se/ för ditt företagslån, som också erbjuder sig att köpa dina fakturor. Qred har väldigt bra rating på Trustpilot och har hjälpt många företagare. Kolla också deras tjänst Tillväxt om du behöver låna för att utveckla verksamheten.

Sälja fakturor

Ett annat sätt för att snabbt få in pengar till företaget är genom att sälja dina fakturor. Har du problem att få in pengar från dina kunder, så är det smart att sälja fakturorna till en extern bank som helt enkelt får driva in pengarna. Då får du pengar i handen, medan banken får rätten till fakturan. Om du är sen med dina räkningar är det en mycket god lösning.

Planera inför framtiden

Coronapandemin har lärt både privatpersoner och företagare hur viktigt det är att ha en buffert på bankkontot. Att ha ett nödkapital på ditt företagskonto är förvisso lättare sagt än gjort, men när du har fått ditt lån beviljat är det klokt om du omgående börjar planera för framtiden. Förutom att betala av nödvändiga räkningar, så bör du satsa pengarna där de kommer ge bäst utdelning. När ekonomin har vänt och alla är vaccinerade, är det förnuftigt att börja spara ihop till en rejäl nödbudget, både privat och för ditt företag. Då kommer du vara bättre förberedd inför nästa ekonomiska kris.