Så tränar du bäst hemma

Det är inte alltid superenkelt att få till träningen i vardagen. För att träningen ska bli av kan det vara en bra idé att köra några pass hemma. Du behöver inte speciellt mycket utrustning för att få till kvalitativa träningspass i vardagsrummet. Att köpa en träningsmatta är en bra investering som du kommer väldigt långt med. Du kan köra många träningspass med kroppsvikt bara du har en bra träningsmatta. En träningsmatta är väldigt användbar, du kan använda den dels till att köra jobbiga träningspass men även till lugna yogapass och avslappning. Det finns olika träningsmattor att välja bland och färger. Det finns vikbara träningsmattor men även mattor i kork.

 

All träning är bra

Hemmaträning är enkelt och tidseffektivt. Det är det ultimata sättet att få in träning i vardagen. Det är många som tror att minst 30 minuters träning på ett gym är det som krävs för att träningen ska ge något. All träning är bra träning och att få in motion i vardagen betyder inte att du behöver köra slut på dig själv varje träningspass. Att ta små steg hela tiden kommer i slutändan att ge resultat. Om du tränar 15 minuter hemma på din träningsmatta 2-3 gånger i veckan är en bra start. Det finns bra träningsappar och träningsfilmer på nätet som du kan följa om du inte vet vad du ska träna.

Kom igång med träningen

Om du har svårt att komma igång med din träning finns det några bra tips. Börja med att sätta upp ett långsiktig mål som du ska nå om ungefär ett år. Sätt också upp några delmål på vägen fram till det stora målet. Tänk på att sätta ett långsiktigt mål som är nåbart, var rimlig och realistisk. Ställ inte för höga krav på dig själv och anpassa målen efter ditt liv. Handla snygga träningskläder för att motivera dig själv att träna. Det är alltid roligare att träna i några riktigt snygga och sköna plagg. Träna sådant som du tycker är roligt. Om du gillar dans ska du satsa på det istället för hård styrketräning. Fundera på vilken träningsform som kan motivera dig att träna, försök att hitta träningsglädje. Skriv in i din kalender när du ska träna, det ökar chanserna att du faktiskt tränar. Om du ska träna på morgonen kan du lägga fram dina kläder på kvällen innan.

Träna med rätt teknik

Om du ska träna styrkeövningar ska du lära dig rätt teknik från början, det gäller oavsett om du tränar hemma eller på gymmet. Om du tränar med fel teknik finns det risk att du skadar dig. Dessutom får du inte riktigt lika bra resultat om du inte har rätt teknik. Satsa på enkla basövningar som tränar många muskelgrupper samtidigt som exempelvis benböj, utfall och armhävningar.